Peace of Mind

Peace of Mind

Office Jóga – Irodában és otthon is!

Nem csak irodistáknak!

2023. december 14. - Peace of Mind

6-8 órát ülsz a gép előtt nap, mint nap, néha még túlórázol vagy munka után elmész a barátokkal és beültök valahová, vagy csak leülsz a kanapéra, mert kimerültnek érzed magad. Nem vagy egyedül ezzel az érzéssel.

Erre szeretnék, egy megoldást hozni Neked.

Összeraktam számodra egy 7 feladatból álló, napi feladatsort, amit munka mellett is el tudsz végezni, és hidd el, jobban fog menni utána a munka vagy a pihenés.

Cél, hogy érezd jól magad minden nap, és kezdj el tudatosan vigyázni a testedre.

Ha lesz kedvenc pozíciód, gyere és oszd meg a kommentek között, vagy jelöld be ismerőseidet kommentbe, akiknek hasznosak lehetnek a feladatok.

Segítség a feladatok kivitelezéséhez:

1. Próbáld meg egyenesíteni a hátad, igyekezz ne felhúzni a vállakat a fülekhez. Tarts ki 4 lassú légzésig, utána cseréld a kéztartást.

office-yoga-1.jpg

 

2. Hajolj előre és tedd a kezeket a talpak alá. 6-8 mély légzésig tartsd ki, lassan gyere vissza ülő pozícióba.

officeyoga-2_1.jpg

3. Térdek előrefelé néznek, csak a törzs csavarodik. Bal tenyérrel érintsd a jobb térdet, jobb kezedet vidd hátra. Nyisd közben a mellkast. Tartsd ki 10 légzésen keresztül.

office-yoga-3-980x980_1.jpg

4. Nyiss egy terpeszt és a tenyereket helyezd a térdekre. Csavard a törzsedet jobbra és közben told el a bal tenyereddel a bal térdedet. 5-6 légzésig tartsd ki. Utána következik a másik oldal.

office-yoga_4-980x980.jpg

5. Ülő 4-es. Jobb bokádat helyezd a bal térdedre. Jobb térddel a talaj irányába nyújtózkodj.

office-yoga-5-980x980_1.jpg

Egyenesítsd a háti szakaszt, fejtetővel felfelé nyújtózkodj! Tartsd ki 30 másodpercig. Utána következik a másik oldal.

6. Csipőszéles terpeszből indulunk. Előre döntöd a törzsedet, előrenyújtod a jobb karodat, közben a bal válladat leteszed az asztalra és kinyújtod a bal kart a jobb alatt. Tartsd ki 1 percig.

office-yoga-6-980x980.jpg

 

7. Támaszkodj az asztalra, nézz fel, nyisd a mellkast, feszítsd meg a farizmodat és szépen lassan elkezdesz hátrahajolni. Tartsd ki 3 légzésig.

office-yoga_7-980x980.jpg

Jó gyakorlást kívánok Neked!

A légzésedre különösen figyelj közben! :) 

Peace of Mind ölelés

Barby

A bejegyzés trackback címe:

https://peaceofmind.blog.hu/api/trackback/id/tr9418281041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása